FAQ - SportBox by MultiSport

Tko može koristiti SportBox?

Sportbox mogu koristiti svi korisnici aktivne zaposleničke ili dodatne MultiSport kartice. Korisnici testne MultiSport kartice ne mogu koristiti SportBox. U SportBoxu ne smije se nalaziti osoba koja nije korisnik MultiSport kartice i koja nije ujedno rezervirala termin za korištenje usluge.

Što trebam znati o rezervaciji termina u SportBoxu?

Rezervaciju termina za korištenje SportBoxa moguće je napraviti isključivo preko internet stranice.

MultiSport korisnik najprije odabire SportBox u kojem želi rezervirati termin. Prilikom odabira termina, korisnik je dužan unijeti svoje ime, prezime, e-mail adresu te broj svoje MultiSport kartice. Broj MultiSport kartice nalazi se na kartici ispod imena i prezimena. Nakon unosa svih potrebnih podataka korisnik dobiva e-mail koji sadrži potvrdu rezervacije.

Korisnik može rezervirati jedan termin dnevno, a rezervacija je moguća isključivo za tekući i/ili naredni dan.

Koliko dugo mogu koristiti uslugu u SportBoxu?

Korištenje SportBoxa je u trajanju od 45 minuta unutar rezerviranog termina. Korisnik je dužan izaći iz SportBoxa minimalno 10 minuta prije idućeg punog sata s obzirom da nakon isteka termina SportBox automatski pokreće sustav za izmjenu zraka i dezinfekciju prostora.

Na koji način mogu koristiti uslugu u SportBoxu?

SportBox osmišljen je kao self check in sustav. Korisnik MultiSport kartice po dolasku u rezervirani termin registrira dolazak umetanjem MultiSport kartice u POS uređaj. SportBox moguće je koristiti isključivo na puni sat, odnosno korisnik MultiSport kartice ne može ući u SportBox prije početka rezerviranog termina. U slučaju kašnjenja na rezervirani termin korisnik MultiSport kartice može ući u SportBox, međutim vrijeme za korištenje SportBoxa se ne produljuje te isto završava u 45. minuti rezerviranog termina.

Koliko MultiSport korisnika može istovremeno koristiti SportBox?

Maksimalno dva MultiSport korisnika mogu koristiti SportBox unutar jednog termina. Ukoliko su SportBox rezervirala dva MultiSport korisnika, oba korisnika moraju registrirati svoju karticu prilikom ulaska u SportBox. Ukoliko samo jedna osoba registrira dolazak umetanjem kartice u POS uređaj, druga osoba krši pravila korištenja SportBoxa.

Može li MultiSport korisnik rezervirati termin SportBoxa samo za sebe?

Ne postoji opcija rezervacije termina SportBoxa isključivo samo za jednog MultiSport korisnika. SportBox omogućuje rezervaciju za dva korisnika u jednom terminu. Ukoliko je SportBox rezervirao samo jedan MultiSport korisnik, do početka rezerviranog termina, drugi MultiSport korisnik može rezervirati isti termin, što znači da se u SportBoxu mogu nalaziti dva MultiSport korisnika koja se međusobno ne poznaju. SportBox je privatan prostor osmišljen za vježbanje udvoje, stoga je naša preporuka da željeni termin uvijek rezervirate u paru.

Mogu li koristiti uslugu u SportBoxu i nakon toga u istom danu u drugom sportskom objektu koji se nalazi u MultiSport mreži Partnera?

MultiSport karticom može se koristiti jedna aktivnost dnevno u sportskom objektu po izboru. Ukoliko ste koristili uslugu u SportBoxu, taj dan nije moguće koristiti uslugu niti u jednom drugom SportBoxu niti u drugom sportskom objektu koji se nalazi u MultiSport mreži Partnera.

Trebam li otkazati rezervaciju ukoliko nisam u mogućnosti koristiti uslugu u SportBoxu?

Da. Otkazivanje rezervacije moguće je najkasnije 3h prije rezerviranog termina. Korisnik može otkazati rezervaciju pozivom na broj korisničke podrške: 0800 222 023

Što ako ne otkažem rezervaciju u SportBoxu?

Ukoliko korisnik ne otkaže svoju rezervaciju do 3 sata prije početka rezerviranog termina ili prilikom ulaska u SportBox ne registrira dolazak svojom MultiSport karticom, usluga će se svejedno smatrati iskorištenom. Iskorištena usluga na dan rezervacije termina onemogućava korištenje MultiSport usluge u svim drugim sportskim objektima u MultiSport mreži Partnera.

Od čega se sastoji SportBox?

SportBox se sastoji od stanice za kardio trening, stanice za istezanje/funkcionalni trening, stanice za trening snage/utega i stanice za presvlačenje odjeće i odlaganje osobnih stvari.

Kako mogu postati MultiSport korisnik?

MultiSport je revolucionarni program nagrađivanja zaposlenika. MultiSport karticu možete zatražiti isključivo preko poslodavca koji je sklopio ugovor s nama, a sve detaljnije informacije o MultiSport programu možete pronaći na našoj Web stranici pod Najčešće postavljenim pitanjima.

Ako ste menadžer za ljudske resurse i pitate se kako motivirati tim – mi imamo odgovor za Vas! MultiSport kartica jedinstvena je pogodnost koja kroz sport i rekreaciju poboljšava zdravlje, imunitet i zadovoljstvo zaposlenika, a time i njihovu učinkovitost na radnom mjestu. Ukoliko želite dobiti više informacija možete zatražiti ponudu našeg prodajnog savjetnika.